Bygningsinformasjonsmodellering modul 1 – 10.04.17

2345435

Innledning

I denne modulen har vi fått i oppgave å tegne og modellere et toetasjes hus for en kunde, etter eksisterende plantegninger. Kunden hadde et ønske om å bruke vinduer og dører fra henholdsvis NorDan og Swedoor, så disse er hentet ut av de respektive katalogene.

Det er ingen krav om å møblere huset. Kunden ønsker også en trapp av tre mellom første og andre etasje.

Arbeidsprosess

Dette har vært en krevende oppgave for min del. Ikke fordi oppgaven var komplisert eller omfattende, men fordi jeg var borte på militærøvelse under deler av undervisningen. Dette gjorde at jeg falt bakpå, og satt med begrensede kunnskaper om programmet. Selv om jeg fikk noen dager med undervisning, var det fortsatt vanskelig å følge med og å være fokusert, da jeg hang flere dager etter de andre. Jeg syns nettleksjonene er vanskelige å lese, og de skaper ofte mer forvirring. Derfor har jeg støttet meg på andre medstudenter, og egen prøving og feiling. Jeg syns fortsatt Revit sitter dårlig, men det har mye med min egen innsats og interesse å gjøre også.

Jeg har modellert huset etter slik jeg tolker oppgaveteksten. Jeg har kontrollert at jeg har gjort ting riktig ved å spørre andre, og håper jeg har innfridd alle kriterier. Som flere andre så er det trapper jeg finner vanskeligst. Jeg leser feilmeldingene, men ofte er det vanskelig å forstå hva det egentlig står, og hva det betyr. Jeg har forsøkt å gjøre det beste ut av det, og lært mens jeg har jobbet.

 

Konklusjon

Det har vært vanskelig å løse denne oppgaven alene. Jeg syns det er veldig leit å ikke være selvstendig, og å være avhengig av andre. Jeg har ikke tålmodigheten til å lese meg opp på egenhånd, men ved å løse oppgaver sakte men sikkert, så lærer jeg underveis. Jeg håper neste moduloppgave blir enklere å løse, da jeg sitter på mer kunnskap om programmet etter denne modulen.

BIM vekker ikke en store interessen i meg, så i tillegg til å kjempe mot å ligge bakpå, kjemper jeg også mot meg selv. Jeg er interessert i å gjøre det bra dette året, og er villig til å gjøre så godt jeg kan på fag som ikke interesserer meg like mye som andre fag. Jeg håper det løsner litt for meg i modulene som kommer.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s