Produktdesign Modul 1

I denne innleveringen har vi fått i oppgave å designe en case til et Raspberry Pi 3 computer-kort. Målet er å designe en stilren case som vil passe inn i en stue som en del av hjemmeunderholdning. Her er det tenkt at Raspberry Pi’en skal fungere som et multimediasenter.

 

102900b.png

 

Design

 

Dette produktet har et design preget av rette linjer og symetri, samt et fokus på tidløshet. Det er designet slik at det skal passe inn i enhver stue. Denne casen skiller seg ut vet at den har blanke plater i topp og bunn av aluminium, enten børstet eller polert, samt en svart omkrans i lakkert plast. Her vil pianolakk se veldig fint ut.

Skruene har en visuell funksjon, så vel som praktisk. Dette er blanke umbrakoskruer som gir et industrielt preg. Her er hensikten at de skal være en del av designet, og er derfor ikke skjult. Platen i toppen er gravert med Raspberry Pi-logo. Det samme med baksiden av omkransen.

Videre er casen designet slik at den er enkel i bruk, og kortet skal være lett å sett inn og ta ut. Derfor er skruene lett tilgjengelige. Portene sitter slik at kortet lett kan løftes ut. Dette påvirker designet i en viss grad, da er det er liten glippe mellom åpningene i omkransen, og portene. Dette er et kompromiss mellom designet som er valgt, og fokuset på enkel montering.

prdm1_render01

 

Casen er designet med lufteporter for passiv kjøling.

 

Assembly2.png

 

Enkel tilgang til portene.

prdm1_render02

 

Konklusjon

Dette var en oppgave jeg syns var veldig morsom. Den var lærerik og ulikt det vi har gjort før. Selv om tiden var kort, ga det rom for kreativitet innenfor rammer, noe som er morsomt og utfordrene.

Jeg føler jeg fant et design som fint møtte kravene. Det er stilrent og tidløst, samtidig som det reflekterer min smak. Dette er et produkt som vil passe utmerket inn i et hjem med møbler med svarte flater, kombinert med børstet aluminium, men også andre stuer.

 

 

 

assembly4

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s